Testovanie motorov

Testovanie motorov

Testovanie a porovnanie motorov

Motory určujú rýchlosť, ťah a výkon drona. Na test sme vybrali 3 rozdielne motory s rovnakou hodnotou 2300KV a veľkosťou motorov 2204 a 2205.

Tabuľka: Porovnanie motorov

Merania boli uskutočnené pomocou vývojovej dosky NUCLEO-L152RE, kde sme pri dynamických zmenách pridaním a odoberaním PWM signálu sledovali pomocou hallovho senzora odber prúdu jednotlivých motorov.
Motory sme porovnávali pri rovnakých otáčkach. Na meranie otáčok bol použitý fotosenzor CNY7, kde jeho výstupný signál bol spracovaný operačným zosilňovačom LM358. Tento operačný zosilňovač upravuje výstupný signál na TTL úrovne, ktoré dokáže spracovať použitý procesor STM32.

Schema zapojenia

 

Popis vývojovej dosky NUCLEO-L152RE

 

Dáta z nášho merania sú napätie, prúd a otáčky závislosti od času. Z napätia a prúdu sme vypočítali príkon. Udržiavali sme rovnaké otáčky pri každom motore, ktoré boli menené v rôznych časoch. Na základe rovnakých otáčok sme v grafe  porovnávali príkon.

 

Zobrazenie príkonu závislosti od času

 

Porovnanie hodnôt nábehov motorov

Z meraní má najlepšie vlastnosti motor DYS SE2205 PRO s najväčším maximálnym ťahom 1070. Taktiež má výborné vlastnosti z energetického hľadiska, kde testy ukázali, že pri rovnakých otáčkach má najmenšie prúdové zaťaženie.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *